Houthalen-Helchteren

Zonnepanelen installateur gezocht?

Wilt u zonnepanelen kopen en zoekt u een professionele zonnepanelen installateur in Houthalen-Helchteren voor het plaatsen van zonnepanelen installatie? Zoek niet verder dan Kinot Solar Power.

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van hoogwaardige zonnepanelen voor residentiële en commerciële klanten in Houthalen-Helchteren.

Onze expertise en persoonlijke service maken ons de beste keuze voor uw zonnepanelen (u kan bij zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren).

Wij werken alleen met hoogwaardige A-merken en ons ervaren team van zonnepanelen installateurs in Houthalen-Helchteren staat garant voor een professionele installatie en uitstekende na-service.

Hoe gaan te werk?

  1. Contacteer ons en wij komen bij u langs in regio Houthalen-Helchteren voor een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis offerte.
  2. We berekenen het optimale installatie- en terugverdienmodel voor u.
  3. We bespreken de volgende fasen van het installeren van zonnepanelen.
  4. Bovendien staan wij voor u beschikbaar na plaatsing.

Zonnepanelen prijzen: wat kosten zonnepanelen laten installeren in Houthalen-Helchteren?

Zonnepaneel prijzen en kosten van een professionele zonnepanelen installateur variëren van € 4.500 tot € 12.500, exclusief btw.

Het aantal zonnepanelen dat u laat leggen, het vermogen van de installatie en andere factoren bepalen de precieze prijs.

Alle deze factoren zijn afhankelijk van uw unieke omstandigheden (consumptie, gezinsgrootte,…).

Benieuwd naar de precieze prijs voor zonnepanelen die past bij uw specifieke omstandigheden? Vraag een offerte!

Waarom kiezen voor een professionele PV installatie?

  • Persoonlijk advies: Een zonnepaneel installateur bepaalt hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, welk vermogen de panelen moeten hebben, waar ze het beste moeten worden geplaatst en in welke hellingsgraad ze moeten liggen, enz. op basis van uw energieverbruik. Bovendien bepaalt hij, bijvoorbeeld, of een thuisbatterij een attraktive investering is voor jou.
  • Kwalitatieve materialen: Een erkend zonnepanelen installateur werkt alleen met merken van A-kwaliteit. Als gevolg hiervan ben je verzekerd van een hoogwaardige zonnepanelen installatie.
  • De juiste locatie: Volgens de omstandigheden van uw dak en schaduwval kunnen vakmannen uw zonnepanelen snel en correct installeren. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelen veilig en effectief worden geïnstalleerd.
  • Administratie: Een vakman neemt alle verantwoordelijkheden op zich en regelt alles voor je. Hij maakt een legplan, zorgt voor de volledige installatie van uw zonnepanelen, vraagt om een vergunning voor elektriciteit aan en registreert uw installatie bij uw netbeheerder.
  • Regelmatig onderhoud: Indien u dat wilt, draagt uw zonnepanelen installateur ook de kosten van regelmatig onderhoud.
  • Premies: Je kunt alleen aanspraak maken op zonnepanelensubsidies en andere financiële voordelen wanneer je samenwerkt met een erkend installateur. Het gaat bijvoorbeeld in België om de zonnepanelenpremie van Fluvius en het verlaagd btw-tarief van 6% i.p.v. 21%.

Ik wil een offerte aanvragen!

Wat is voordeliger: Zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren?

Je krijgt de volledige eigendom van de zonnepanelen als je ze koopt.

Je hebt ook de mogelijkheid om zonnepanelen te huren en een maandelijkse vergoeding te betalen voor het gebruik ervan.

Voordelen van het huren van zonnepanelen

  1. Je hoeft geen aanzienlijk bedrag in één keer te betalen, maar betaalt maandelijks een prijs die lager is dan de opbrengst van de zonnepanelen.
  2. Ook al stijgt de elektriciteitsprijs, blijft de maandelijkse huurprijs van zonnepanelen dezelfde.
  3. Omdat je de zonnepanelen niet hebt gekocht, ben je niet verantwoordelijk voor hun werking. Na tien tot vijftien jaar kan de omvormer worden vervangen, maar je bent niet verplicht om die kosten te betalen.

Nadelen van het huren van zonnepanelen

  1. Je moet een vergoeding betalen voor de administratie en de demontage als je het contract voortijdig wilt beëindigen.
  2. De zonnepanelen moeten door de volgende huurder of koper worden overgenomen als u verhuist. Je blijft gebonden aan de huurverplichting tot het einde van het contract als de nieuwe bewoner dat niet ziet zitten. Het is mogelijk dat je de nieuwe panelen moet meenemen naar je nieuwe huis en de kosten voor de montage moet betalen.


Offerte zonnepanelen huren

Voordelen bij het kopen

  1. Bij kopen is het rendement hoger dan bij huren.
  2. De waarde van uw huis neemt toe.

Het nadeel van het kopen

  1. Onderhoud en reparatie zijn uw eigen kosten.
  2. Na tien tot vijftien jaar moet de omvormer worden vervangen.
  3. Het nadeel van een lening is dat je de lening en de intrest elke maand moet terugbetalen. De lening is duurder dan de huurprijs van zonnepanelen.


Offerte zonnepanelen kopen

Conclusie

Als je de financiële middelen hebt, is zonnepanelen kopen zeker interessanter.

Als je zou moeten lenen, dan is het huren van zonnepanelen interessanten omdat je zonder enige investering en maandelijkse lening, nog steeds voordeel zult halen die je nu niet hebt.

Soorten zonnepanelen

Het doel van zonnepanelen is het omzetten van zonlicht in energie en daarvoor zijn er verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar.

Het kiezen van de juiste zonnepanelen is daarom moeilijk.

Wij adviseren u graag!

1. Monokristallijne zonnepanelen

Zoals de naam aangeeft, bestaan monokristallijne zonnepanelen uit slechts één kristal.

Voordat silicium wordt geproduceerd, wordt het gesmolten en gecontroleerd afgekoeld, waardoor de kristallen in dezelfde richting liggen. Als gevolg hiervan ontstaat er één geheel en zien de zonnecellen er netjes uit.

In de meeste gevallen zijn monokristallijne zonnepanelen zwart en hebben ze een hoger rendement dan polykristallijne zonnepanelen.

2. Glas-glas zonnepanelen

Dit is een vrij nieuw type zonnepanelen die steeds vaker wordt gebruikt.

Glas-glas zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die een laag gehard glas aan de voor- en achterkant hebben. dat in tegenstelling tot glasfolie zonnepanelen, die alleen glas aan de voorkant hadden en kunststof aan de achterkant.

Bij glas-glas zonnepanelen worden de zonnecellen dus beter beschermd en gaan ze langer mee.

3. Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen smelten ook silicium, maar hun afkoeling is minder beheersbaar dan die van monokristallijne zonnepanelen.

De kristallen liggen daardoor ongeordend door elkaar. Het meest kenmerkende kenmerk van polykristallijne zonnepanelen is hun diep blauwe kleur.

Omdat ze een lager rendement hebben, zijn ze niet langer de meest populaire soort zonnepanelen.

4. Dunne film zonnepanelen

Deze zonnepanelen bevatten amorf silicium. Amorf is een ander woord voor dunne film zonnepanelen.

Het belangrijkste verschil tussen poly- of monokristallijne zonnepanelen is dat deze panelen buigzaam zijn omdat er geen kristallen in zitten. Daarom kunnen ze ook op gebogen oppervlakken worden geplaatst.

Vanwege hun lage rendement komen deze zonnepanelen echter niet vaak op daken van huizen.

Laadpaal zonnepanelen

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een laadpaal thuis is dat het de kosten verlaagt. U betaalt relatief gezien minder voor thuisladen dan voor openbaar laden.

Wist u echter dat het bijna gratis is om uw elektrische auto op te laden? Dit kan worden bereikt door het installeren van zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen de auto opladen met energie die ze zelf produceren.

Als u dit ook nog eens combineert met een thuisbatterij bent u helemaal efficiënt bezig.

Wilt u meer weten?

Oriëntatie & thuisbatterijen

De energie die u niet gebruikt moet terug op het net zetten, voor slechts 5 à 6 cent. Als u stroom van het net afneemt, betaalt u veel meer.

Zuidgerichte panelen halen hun hoogste rendement op de middag, wanneer er vaak niet veel gebeurt in huis. Dit betekent dat u tegen lage tarieven veel energie terug op het net moet zetten en dat u later op de dag duurdere stroom moet afnemen.

Met een slimme meter kan u beter kiezen voor panelen die naar het oosten of westen gericht zijn. De oostelijke panelen werken ’s morgens en de westelijke panelen ’s avonds.

Een extra voordeel is dat u geen zware omvormer nodig heeft, wat betekent dat u jaarlijks honderden euro’s minder prosumententarief betaalt.

Een combinatie van oost-westgeoriënteerde panelen met een thuisbatterij is de best keuze. Met een thuisbatterij en de juiste oriëntatie stijgt het eigen verbruik van zonnepanelen tussen de 30 en 60 tot 80 procent.

Ik wil meer advies hierover.

Slim Energiesysteem

Ons slimme energiesysteem maakt gebruik van wiskundige modellen om uw zonnepanelen, thuisbatterijsysteem en/of laadpaal te optimaliseren:

  • Het systeem koopt en verkoopt elektriciteit tegen de meest gunstige prijzen met behulp van een dynamisch contract.
  • Het vermindert het capaciteitstarief door stroompieken te verlagen.
  • Het past zichzelf aan op basis van uw persoonlijke verbruikspatroon en dringt doorlopend systeemverbeteringen door.
  • Het systeem wordt geoptimaliseerd op basis van weersvoorspellingen.
  • Het zorgt voor een maximale opbrengst door het elektriciteitsnet te consolideren.
  • Door uw energiesystemen op een slimme manier te laten samenwerken, wordt uw energierekening aanzienlijk lager.

FAQ zonnepanelen Houthalen-Helchteren

Q: Wat is de kostprijs van het installeren van zonnepanelen in Houthalen-Helchteren?

A: De kostprijs van het installeren van zonnepanelen in Houthalen-Helchteren varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen dat geïnstalleerd moet worden, het type dak en de locatie van de installatie. Het is het beste om contact op te nemen met Kinot Solar Power voor een precieze prijsopgave op maat.

Q: Is Kinot Solar Power een betrouwbare zonnepanelen installateur in Houthalen-Helchteren?

A: Ja, Kinot Solar Power werkt met ervaren zonnepanelen installateurs in regio Houthalen-Helchteren. We hebben allemaal ruime ervaring en blijven ons steeds bijscholen met de laatste nieuwe trends en technieken.

Q: Waar zijn jullie overal werkzaam?

A: Wij zijn werkzaam als zonnepanelen installateur in Limburg.

Q: Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

A: Zonnepanelen hebben doorgaans een levensduur van 25 tot 30 jaar. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de elementen en jarenlang energie te produceren.

Q: Moet ik mijn zonnepanelen onderhouden?

A: Hoewel zonnepanelen weinig onderhoud vergen, is het aan te raden om ze regelmatig te reinigen om vuil en stof te verwijderen. Ook is het belangrijk om af en toe de prestaties van het systeem te controleren. Kinot Solar Power kan u adviseren over het juiste onderhoud voor uw zonnepanelen.

Q: Welke voordelen bieden zonnepanelen?

A: Zonnepanelen bieden verschillende voordelen. Ze kunnen helpen om uw energierekening te verlagen, verminderen uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, verminderen uw CO2-uitstoot en verhogen de waarde van uw woning. Bovendien kunnen zonnepanelen in sommige gevallen zelfs geld opleveren door de verkoop van overtollige energie aan het elektriciteitsnet.

Q: Zijn zonnepanelen geschikt voor elk type dak?

A: Zonnepanelen kunnen op de meeste daken worden geïnstalleerd, zoals schuine daken en platte daken. Het is echter belangrijk om uw dak te laten controleren op structurele integriteit en om de juiste installatie-opties te bespreken met Kinot Solar Power.

Q: Kan ik zonnepanelen zelf installeren?

A: Het wordt aanbevolen om zonnepanelen te laten installeren door een professioneel bedrijf zoals Kinot Solar Power. Zonnepaneelinstallaties vereisen gespecialiseerde kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig geïnstalleerd wordt.

    Neem contact op

    Naam

    Telefoon

    e-Mail

    Straatnaam + Nr.

    Postcode + Gemeente

    Vertel ons meer over hoe we u kunnen helpen.

    Wij zijn ook werkzaam in:
    Duurzame energie voor een groene toekomst door innovatieve zonne-energie-oplossingen.
    Contact
    Sociale Media
    © 2023 Kinot Solar Power • Onze regio's • Privacy & cookiesWebpartners • RegioWebsites.be
    Kinot Solar Power is a division of Finishing Company BV