Gooik

Laadpaal installateur gezocht?

Laadpaal thuis? Wilt u een laadpaal kopen en zoekt u een professionele laadpaal installateur in Gooik voor uw elektrische auto? Zoek niet verder dan Kinot Solar Power.

Wij zijn een professioneel laadpaal installatiebedrijf met jarenlange ervaring in het installeren van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Gooik.

Onze laadpaal installateurs in Gooik zijn getraind om hoogwaardige laadpaalsystemen te installeren van verschillende merken. Daarom bieden wij maatwerkoplossingen voor elk van onze klanten.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een gratis offerte.

Laadpaal installateur Gooik

De installatie van een laadpaal vereist veel ervaring en expertise. Als gevolg hiervan is het raadzaam om samen te werken met een gecertificeerde laadpalen installateur. Hij beschikt over de product- en vakkennis om je het beste te begeleiden, dankzij de nodige opleidingen. Zo kunt u rekenen op:

 • Persoonlijk advies: Welke laadcapaciteit is nodig voor uw laadpaal? Hoe kan die capaciteit het beste worden afgestemd op het laadvermogen van uw auto? Moet je je elektriciteit daarvoor verzwaren of niet? Bovendien, waar moet je je laadpaal het beste plaatsen? Een installateur geeft u op maat gemaakt advies.
 • Een kwalitatief hoogwaardige laadpaal: Je bent zeker van een premium laadpaal of “wallbox” van een bekend merk als je een installatiebedrijf kiest voor uw laadpaal. De andere materialen, zoals kabels en zekeringen, zijn ook van de hoogste kwaliteit.
 • De juiste en effectieve plaatsing: van het vergroten of verzwaren van uw elektriciteitsvoorziening tot en met het plaatsen van uw nieuwe laadpunt op de beste locatie… Een expert plaatst uw laadpaal op de juiste manier en snelst. Bovendien vraagt hij uw elektriciteit aan te keuren door een gecertificeerd keuringsorganisme.
 • Onderhoud & reparaties: Een laadpaal installateur is ook verantwoordelijk voor het jaarlijks controleren van uw laadpunt. Bovendien, is er toch een probleem of een defect? Dan heb je ook de mogelijkheid om bij deze specialist terecht voor een snelle interventie.
 • Verlaging van het btw-tarief: Is uw huis al ten minste tien jaar oud? Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief van 6% op de materiaal- en plaatsingskosten. Daarom bespaar je veel geld op je project.

Hoe gaan te werk?

 1. Contacteer ons en wij komen bij u langs in regio Oost-Vlaanderen voor een vrijblijvend plaatsbezoek en om de mogelijkheden te bekijken.
 2. We bekijken de optimale installatie voor u.
 3. We bespreken de volgende fasen van het installeren van de laadpaal.
 4. Bovendien staan wij voor u beschikbaar na plaatsing.

Wat kunnen we voor u doen?

 • Een monofase of driefase aansluiting.
 • Met of zonder badge systeem.
 • Vaste kabel of zonder kabel.
 • Montage aan de muur of op een zuil.
 • Verschillende merken in verschillende kleuren.
 • Met of zonder koppeling aan slimme meter.
 • Met of zonder load balancing.
 • Koppeling aan thuisbatterij of zonnepanelen.
 • Koppeling met slim energiesysteem.

Prijs installateur laadpaal Gooik

De kosten van een laadpunt voor elektrische voertuigen variëren voornamelijk op basis van het merk, het laadvermogen, extra opties zoals intelligent laadbeheer en apps, en andere factoren. Een typische laadpaal installatie kost ongeveer 500 tot 1.500 euro (excl. btw en plaatsing).

De kosten voor de plaatsing zelf kunnen variëren van 300 tot 2.000 euro (excl. btw). Bovendien zijn er mogelijk extra kosten verbonden aan herkeuring als er een verzwaring van uw elektriciteit is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Hoe werkt een laadpaal thuis?

Een laadpaal thuis wordt aan het begin van uw elektrische installatie aangesloten op een beschermde stroomkring.

De wagen laadt een pak efficiënter aan een laadpaal dan aan een stopcontact omdat er geen kunstmatige stroombeperking is.

Voordelen van een laadpaal thuis in regio Gooik

Een laadpaal bij uw thuis in Gooik biedt enkele belangrijke voordelen:

1. Niet afhankelijk van openbare laadfaciliteiten

Het grootste voordeel van het hebben van een eigen laadpaal thuis is dat je niet meer afhankelijk bent van openbare laadpunten.

Bovendien zijn ze wat verder van uw woning verwijderd. Er is altijd een plek voor uw laadpaal thuis met een laadpaal. Het ideale laadpaal voor uw auto en omstandigheden. Deze laadpaal werkt altijd correct. U kunt uw elektrische auto veilig thuis opladen aan uw eigen laadpaal in plaats van het op te laden op openbare plaatsen.

2. Het is goedkoper om een eigen laadpaal thuis te hebben

Een eigen laadstation thuis is ook de meest voordelige optie, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

In ieder geval als we kijken naar de lange termijn. Het is natuurlijk nodig om een eigen laadpaal thuis te kopen. omdat elektriciteit thuis doorgaans vanzelf uitbetaalt.

3. Samen met zonnepanelen

Het gebruik van een eigen laadpaal thuis in combinatie met zonnepanelen is absoluut voordelig.

De elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen wordt steeds meer gebruikt door steeds meer laders, waaronder de laders die in ons assortiment worden aangeboden. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar het biedt ook extra voordelen.

U kunt de energie van de zon nu gratis gebruiken om uw elektrische auto op te laden.

4. Er is altijd voldoende laadcapaciteit

Het type elektrische auto bepaalt het laadvermogen dat uw laadpaal thuis nodig heeft.

Wanneer uw EV bijvoorbeeld 11 kW AC-laadvermogen heeft, heeft het ook een laadvoorziening nodig die ten minste 11 kW kan leveren. Hetzelfde geldt voor elektrische auto’s met een lagere laadsnelheid (3,7 kW, 6,6 kW of 7,2 kW) of een hogere (22 kW). De aanwezigheid van een laadpaal met een groter AC-laadvermogen is meestal niet schadelijk.

Zeker als u verwacht dat u in de toekomst uw huidige EV zal vervangen door een met een grotere AC-laadsnelheid. In dat geval heeft u een oplossing voor langdurige lading.

5. Perfect geschikt voor uw situatie

Een eigen laadpaal thuis biedt u ook de mogelijkheid om de beste laadoplossing voor uw omstandigheden te kiezen.

Een voorbeeld is een laadapparaat met een internetverbinding, ook wel online of slimme laadpalen genoemd. Om uw elektrische auto thuis op te laden, zijn deze slimme laadpalen ideaal. Ze zijn meestal uitgerust met een verscheidenheid aan handige functies, oplossingen en functies.

Daarnaast zijn ze zeer nuttig voor thuisgebruik. Denk aan taken zoals backoffice. U kunt ook een aantal extra functies kiezen, zoals een gecertificeerde kWh-meter, autorisatie via een laadpas, load balancing om overbelasting te voorkomen en meer.

Deze functies verbeteren de veiligheid, voordelen en efficiëntie van het laden.

Een laadpaal kopen: Welke soorten laadpalen zijn er?

Er zijn vier verschillende soorten laadpalen:

 1. DC of AC: goedkoop of duur laden, langzaam laden (2-6 uur) of snel laden (30-60 minuten)
 2. Standaard of slim laden: werkt met of zonder pas, of met een druppel of een pas
 3. Wandmontage of paalmontage: aan de muur of op een paal
 4. Publieke of privé paal: op uw eigendom of in het openbaar

Spreek een expert.

Wat maakt snelladen (DC) en normaal laden (AC) onderscheid?

In de meeste gevallen zijn AC-laadpalen beschikbaar voor gebruik thuis of op kantoor. Laadpalen op de snelweg zijn bijna altijd gelijkstroomladers.

Elektrische “brandstof” is er in twee categorieën: gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC). Elektriciteit van het elektriciteitsnet is altijd gelijkstroom. Desalniettemin kunnen accu’s alleen gelijkstroom (DC) opslaan. Als gevolg hiervan hebben accu’s een omvormer in hun stekker.

Wanneer een apparaat, zoals een accu of smartphone, wordt opgeladen, wordt de omvormer bij de stekker van wisselstroom naar gelijkstroom omgezet, zelfs als je het niet bewust bent. Dit omvormen kost tijd, dus het opladen gaat langzaam.

Een belangrijk voordeel van DC-laden is dat het veel sneller gaat. Dit komt omdat de stroom niet eerst wordt omgevormd.

Gemiddeld duurt AC-laden 2 tot 8 uur, en DC-laden 30 tot 60 minuten. Het laadvermogen van uw auto bepaalt dit.

Onze laadpalen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende uitvoeringen en mogelijkheden van onze laadpalen:

 1. Wand- of paalmodel

 2. Vaste of losse kabel

 3. Laadvermogen

 4. Laadpas

 5. Standaard of slimme laadpaal

 6. Load balancing

Adviseer mij.

Wat is de meest geschikte locatie voor uw laadpaal?

De beste locatie voor uw laadpaal is afhankelijk van:

 • De toegankelijkheid. Waar en hoe parkeer je je auto?
 • De positie van de laadpoort van uw auto (links of rechts, vooraan of achteraan). Het installeren van uw laadpaal aan dezelfde kant is het meest efficiënt.
 • De afstand die je hebt tot je meterkast (hoe mee afstand, hoe duurder de kosten).

Prijs laadpaal

De prijs van een laadpaal, inclusief installatie, varieert gemiddeld tussen € 1.500 tot € 4.000.

Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, variëren de kosten van de ene installatie enorm van de andere.

Contacteer ons voor een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis offerte.

Laadpaal zonnepanelen

Heb je zonnepanelen en een locatie waar je je elektrische auto kunt opladen?

Volgens de juiste laadpaal en het aantal panelen kan elektrisch rijden een zeer duurzame optie zijn. Bovendien laad je natuurlijk een stuk goedkoper.

Laadpaal en thuisbatterij

Het gebruik van uw eigen opgewekte energie om uw elektrische auto op te laden, wordt eenvoudiger met een thuisbatterij. Als je zonnepanelen hebt en energie opwekt, kun je deze opslaan op een thuisaccu.

Vervolgens kan de opgeslagen energie altijd worden gebruikt voor het opladen van je laadpaal en uw elektrische auto. Je auto is dus nog milieuvriendelijker omdat het volledig op groene energie rijdt.

Het opladen via de laadpaal en zonnepanelen is ook zeer kosteneffectief.

In plaats van dat de energieleverancier de kosten van het laden en rijden van een elektrische auto bepaalt, heb je zelf de verantwoordelijkheid. Een beetje stabiliteit kan prettig zijn, aangezien de energieprijzen jaarlijks veranderen. Op deze manier kunt u rekening houden met vaste brandstofkosten en weet u waar u aan toe bent.

Laadpaal en slim energiesysteem

De wiskundige modellen van ons slimme energiesysteem helpen u uw zonnepanelen, thuisbatterijsysteem en laadpaal te optimaliseren:

 • Met behulp van een dynamisch contract koopt en verkoopt het systeem elektriciteit tegen de beste prijzen.
 • Het verlaagt het capaciteitstarief door pieken in de stroom te verminderen.
 • Het adapteert zich aan uw unieke verbruiksgewoonten en stimuleert voortdurend systeemverbeteringen.
 • Weersvoorspellingen worden gebruikt om het systeem te optimaliseren.
 • Het versterkt het elektriciteitsnet om de opbrengst te maximaliseren.
 • Uw energierekening kan aanzienlijk worden verlaagd door uw energiesystemen op een slimme manier te laten samenwerken.

Premies laadpaal

Er zijn momenteel geen premies voor laadpalen.

Privé laadpaal vs. semipublieke laadpaal

Laadpalen die niet in de openbare ruimte staan, maar wel toegankelijk zijn voor het grote publiek, worden semi-publieke laadpalen genoemd.

Het aantal mensen dat overstapt naar elektrisch rijden groeit jaarlijks. Door uw privé laadpaal openbaar te maken, kunt u een deel van de kosten van een laadpaal thuis verlagen.

Uw laadpaal wordt automatisch opgenomen op de lijst van openbare laadstations op het moment dat u uw eigen laadpaal gaat verhuren. Dit laat iedereen zien dat uw laadpaal toegankelijk is.

Wanneer u de kosten voor het opladen wilt verrekenen, is het handig om een onafhankelijk beheersysteem aan uw laadstation te koppelen. U kunt een systeem aanbieden waarbij EV-rijders hun voertuig kunnen opladen aan uw lader met behulp van een laadpas.

De energieleverancier zorgt er vervolgens voor dat de eigenaar van de laadpas een vergoeding ontvangt voor het energieverbruik. Het laadtarief voor gastgebruikers kunt u zelf instellen.

De kosten die u als eigenaar van een laadpaal moet betalen, worden periodiek verrekend met de opbrengsten van het laden.

Wil je graag een prijsofferte op maat?

laadpaal-installateur

FAQ Laadpalen Gooik

Q: Wat is een laadpaal installateur?

A: Een laadpaal installateur is een professional gespecialiseerd in het installeren van oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s, ook wel bekend als laadpalen.

Q: In welke regio’s is Kinot Solar Power actief als laadpaal installateur?

A: Kinot Solar Power is actief als laadpaal installateur in Vlaams-Brabant.

Q: Waarom zou ik een professionele laadpaal installateur in Gooik inschakelen?

A: Een professionele laadpaal installateur in het Antwerpse heeft de expertise en ervaring om een naadloze en efficiënte installatie van elektrische laadpalen te garanderen. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare laadinfrastructuur voor uw elektrische auto’s.

Q: Welke merken gebruikt Kinot Solar Power bij hun laadpaal installaties?

A: Kinot Solar Power gebruikt alleen hoogwaardige A-Merken voor hun laadpaal installaties. Dit zorgt voor duurzame en betrouwbare laadpalen die compatibel zijn met een breed scala aan elektrische auto modellen.

Q: Wat zijn de prijzen voor een laadpaal installatie in Gooik bij Kinot Solar Power?

A: Kinot Solar Power biedt scherpe prijzen voor hun laadpaal installaties in Gooik. Ze streven ernaar om kosteneffectieve oplossingen te bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de installatie.

Q: Zijn de installateurs van Kinot Solar Power ervaren?

A: Ja, de installateurs van Kinot Solar Power hebben ruime ervaring in het creëren van veilige en betrouwbare laadinfrastructuur. Ze voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften en zorgen voor een naadloze integratie binnen het bestaande elektrische systeem.

Q: Biedt Kinot Solar Power ook after-sales service voor hun laadpaal installaties?

A: Ja, Kinot Solar Power is toegewijd aan het bieden van uitstekende after-sales service voor hun laadpaal installaties. Ze staan altijd klaar om eventuele problemen of zorgen na de installatie aan te pakken en zorgen voor een soepele werking van de laadinfrastructuur.

Q: Waarom zou ik kiezen voor Kinot Solar Power als mijn laadpaal installateur in Gooik?

A: Kinot Solar Power biedt een professionele service met persoonlijke aandacht van een zelfwerkend zaakvoerder. Ze gebruiken alleen hoogwaardige A-Merken, bieden concurrerende prijzen en leveren uitstekende after-sales service. Met hun ervaren installateurs kunt u rekenen op een veilige en betrouwbare laadpaal installatie.

  Neem contact op

  Naam

  Telefoon

  e-Mail

  Straatnaam + Nr.

  Postcode + Gemeente

  Vertel ons meer over hoe we u kunnen helpen.

  Wij zijn ook werkzaam in:
  Duurzame energie voor een groene toekomst door innovatieve zonne-energie-oplossingen.
  Contact
  Sociale Media
  © 2023 Kinot Solar Power • Onze regio's • Privacy & cookiesWebpartners • RegioWebsites.be
  Kinot Solar Power is a division of Finishing Company BV