Puurs-Sint-Amands

Thuisbatterij installateur gezocht?

Bent u op zoek naar een deskundige thuisbatterij installateur in Puurs-Sint-Amands? Zoek niet verder dan Kinot Solar Power. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren van thuisbatterijen en bieden duurzame energieopslag oplossingen voor huiseigenaren en bedrijven.

Als thuisbatterij installateur bieden wij niet alleen de hoogste kwaliteit A-Merken producten voor thuisbatterijen, maar ook professionele installatie door ervaren thuisbatterij thuisbatterij installateurs.

Bij ons krijgt u niet alleen een betrouwbaar systeem, maar ook uitstekende persoonlijke service en scherpe prijzen.

Wij begrijpen dat het installeren van een thuisbatterijsysteem een investering is en daarom bieden wij een uitgebreide after-sales service om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal blijft werken en jarenlang meegaat.

  • Hoogwaardige A-Merken producten voor thuisbatterijen
  • Professionele en ervaren installateurs in Puurs-Sint-Amands
  • Uitstekende persoonlijke service en scherpe prijzen
  • Uitgebreide after-sales service voor optimaal functioneren

Reken bij ons op deskundig advies, een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis offerte.

Thuisbatterij installatie: Waarom Kiezen voor een Professionele thuisbatterij installateur in Puurs-Sint-Amands?

Een professionele installateur biedt gepersonaliseerd advies, voert de installatie nauwkeurig uit, gebruikt kwaliteitsmaterialen en biedt financiële voordelen.

te kiezen voor een professionele installateur, verzekert u zich van een optimale werking van uw thuisbatterij en kunt u zorgeloos genieten van uw duurzame energievoorziening.

Als u meer wilt weten over de installatie van een thuisbatterij in Puurs-Sint-Amands, kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek.

We zijn hier om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, is een manier om energie tijdelijk op te slaan in een apparaat.

Omdat de zelf opgewekte energie op lokaal niveau kan worden bewaard in plaats van terug te keren naar het elektriciteitsnet, wordt dit meestal gecombineerd met zonnepanelen.

Hoe werkt een thuisbatterij?

In de meeste gevallen gebruikt u slechts dertig procent van de stroom die u van uw zonnepanelen krijgt, en de overige zeventig procent verdwijnt weer op het net. Gelukkig kun je die percentages gemakkelijk omdraaien met een batterij thuis.

Als gevolg hiervan verbruik je veel meer zelfgemaakte stroom en moet je minder stroom van het net halen.

Zonnepanelen zonder thuisbatterij

Heb je zonnepanelen, maar heb je geen thuisbatterij? Dan wordt al je overtollige groene energie weer op het net afgevoerd.

Je krijgt een kleine terugleververgoeding van je leverancier voor dit, maar het is veel lager dan de stroomprijs die je van het krijgt. Om het kort te zeggen, elke kilowattuur groene stroom die je niet gebruikt, wordt getraceerd door een digitale meter.

Zonnepanelen met thuisbatterij

Een thuisbatterij voorkomt dat ongebruikte groene stroom het net injecteert. Je slaat de zonne-energie op in je batterij, waarna je deze elke nacht gebruikt.

Zo verhoog je je zelfconsumptie van gemiddeld dertig procent naar zeventig procent, waardoor je veel minder stroom van het net moet krijgen.

En dat kun je onmiddellijk zien aan je stroomfactuur.

Neem contact op voor een vrijblijvend plaatsbezoek.

Thuisbatterij voor- en nadelen?

Voordelen van een batterij thuis

  • Energie die groen is: Jouw zonnepanelen produceren groene energie voor jezelf.
  • Minder kosten: Je gebruikt minder elektriciteit van het net, waardoor je een lagere energiefactuur hebt.
  • Er is minder afhankelijkheid: Je bent nog steeds voorzien van elektriciteit in het geval van een dreigend energietekort.
  • Back-up: dient als een stroomvoorziening voor noodsituaties bij stroompannes.
  • Zelfvoorzienend: Je bent voor een deel zelfvoorzienend met een huisbatterij.
  • Ideal voor afgelegen gebieden: Er woon je in een heel afgelegen gebied? Een thuisbatterij is dan interessant.

Nadelen van het gebruik van een thuisbatterij

  • Duur: Aanschaf van een thuisbatterij kost momenteel nog steeds tussen de 5.000 en 10.000 euro.
  • Niet volledig zelfstandig: 100% onafhankelijk van het net is onhaalbaar.
  • Energieverlies: Een kleine hoeveelheid energie gaat altijd verloren bij het opslaan van zonne-energie.

Thuisbatterij prijs

Hoeveel kost een gemiddelde thuisbatterij?

Wat is de prijs van zo’n thuisaccu? Een thuisbatterij kost typisch tussen de 4.000 en 10.000 euro, inclusief plaatsing en btw.

De capaciteit, de kwaliteit en het merk bepalen de prijs. Een overzicht van de kosten van de thuisbatterij per kilowattuur:

  • € 4.000 voor een thuisbatterij van 3 kWh
  • Een thuisbatterij van 8 kWh kost tussen de 5.000 en 8.000 euro.
  • € 10.000 voor een thuisbatterij van 14 kWh

LET erop: De prijs van een thuisbatterij kan variëren afhankelijk van uw omstandigheden. Is het mogelijk om de thuisaccu te combineren met zonnepanelen? Dan zullen de installatiekosten lager zijn dan wanneer je de batterij apart laat plaatsen.

Wil je graag weten wat het kost voor jouw situatie?

Een thuisbatterij kopen: waar moet je op letten?

Voorzie voldoende ruimte

Er moet eerst voldoende ruimte zijn. Een thuisbatterij kan aan een muur worden opgehangen, buiten of binnen.

Een van de grotere Tesla-batterijen vereist snel een vierkante meter om te plaatsen. Dit model weegt slechts 100 kg, dus de muur die je voor ogen hebt, moet voldoende dragen.

De nieuwste generatie thuisbatterijen wordt steeds kleiner, dus het model van Renault kan in de keuken worden geplaatst in plaats van een vaatwasser.

Zonnepanelen en thuisbatterijen voor het huis kopen

A) Mijn zonnepanelen zijn nog niet beschikbaar.

Zonder zonnepanelen is het installeren van een thuisbatterij ook mogelijk.

Je kunt de batterij ’s nachts opladen met goedkoop nachtstroom van het net. Je kunt deze opgeslagen elektriciteit overdag gebruiken.

Als gevolg hiervan moet je je elektriciteit voortaan alleen nog maar aan het lage nachttarief kopen. Maar een gemiddeld gezin kan hier niet meer dan 100 euro per jaar verdienen. Veel te laag om de aankoopprijs van de thuisbatterij op korte termijn te compenseren. Zonder zonnepanelen is een thuisbatterij dus niet rentabel.

B) Ik heb al zonnepanelen.

Eigenaren van zonnepanelen kunnen hun zelfconsumptie verhogen van dertig procent tot zeventig procent als ze een thuisbatterij gebruiken.

Een terugverdientijd van tien jaar is vandaag haalbaar, maar alleen in combinatie met zonnepanelen, gezien de huidige prijzen en capaciteit van een thuisbatterij.

Wist je dat je een slimme sturing kunt toevoegen aan je batterij thuis? Dit apparaat houdt automatisch rekening met uw energieverbruik zodat u het meeste geld bespaart. De slimme sturing zorgt ervoor dat je alleen stroom van het net afneemt en injecteert wanneer dat het beste is. Als gevolg hiervan bespaart een gemiddeld gezin meer dan 500 euro per jaar.

Zo wordt de investering in een thuisbatterij plotseling nog veel interessanter en voordeliger.

Is een thuisbatterij rendabel?

Wat is de levensduur?

Een thuisbatterij zal ongeveer tien tot twintig jaar meedoen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

De huidige terugverdientijd is 10 tot 14 jaar, maar vanwege de stijgende stroomprijzen zal deze nog verder dalen. De conclusie is dat een thuisbatterij steeds aantrekkelijker wordt als investering vanwege de stijgende kwaliteit en dalende prijzen van de batterijen, evenals de veranderende stroomprijzen.

Hier zijn enkele punten om te overwegen:

  1. Kosten van de batterij: Thuisbatterijen kunnen aanvankelijk een aanzienlijke investering zijn. De prijzen variëren afhankelijk van het merk, de capaciteit en het type batterij (bijv. loodzuur of lithium-ion). Het is belangrijk om de aanschaf- en installatiekosten in overweging te nemen.
  2. Energieprijzen: Hogere elektriciteitsprijzen kunnen de rendabiliteit van een thuisbatterij verbeteren, omdat u meer kunt besparen door uw eigen opgeslagen energie te gebruiken in plaats van elektriciteit van het net te kopen.
  3. Zelfopwekking van energie: Als u zonnepanelen of een ander vorm van hernieuwbare energiebron heeft, kan een thuisbatterij nuttig zijn om de overtollige opgewekte energie op te slaan en te gebruiken wanneer de zon niet schijnt of tijdens piekuren.
  4. Grootte van het huishouden: Hoe groter het huishouden en het energieverbruik, hoe groter de potentiële besparingen met een thuisbatterij.
  5. Levensduur van de batterij: De levensduur van de batterij en de garantieperiode zijn essentieel bij het berekenen van de rendabiliteit. Als de batterij na verloop van tijd minder efficiënt wordt of sneller verslijt, kan dit van invloed zijn op de terugverdientijd.

Ik wens graag advies op maat.

Thuisbatterij plaatsen

Waar moet ik de batterij in huis plaatsen?

Het installeren van de juiste thuisbatterij is essentieel voor een lange levensduur. De plaatsing van de thuisaccu in een koele en droge omgeving is essentieel.

Een kelder of garage is bijvoorbeeld ideaal. Er zijn andere plaatsen die minder geschikt zijn? Jazeker! Een thuisbatterij en een cv-ketel horen niet samen in een leefruimte. Als de batterij niet te zwaar is, kunnen kleine thuisbatterijen aan de muur worden bevestigd.

Is het mogelijk om een thuisbatterij buiten te plaatsen? Dit kan gebeuren als de accu wordt beschermd tegen direct zonlicht, regen en vrieskou. De batterij moet droog blijven en niet rechtstreeks op de grond worden geplaatst.

Thuisbatterij zelf installeren of laten installeren?

Het plaatsen van een batterij thuis vereist veel technische kennis.

Het is altijd raadzaam om een beroep te doen op een professionele installateur. Naast veel vakkennis heeft een ervaren installateur nog meer voordelen:

  • Door met een gekwalificeerde installateur samen te werken, weet je zeker dat je thuisbatterij correct is geplaatst en goed werkt.
  • Een professional gebruikt alleen de beste materialen. Als gevolg hiervan kunt u vertrouwen op een installatie van topkwaliteit.
  • Een expert stelt de beste thuisbatterij voor op basis van uw omstandigheden en voorkeuren.
  • Je moet je batterij laten installeren door een erkend installateur om in aanmerking te komen voor de premie voor thuisbatterijen. De samenwerking met een expert biedt je ook extra financiële voordelen. Als uw woning ouder is dan tien jaar, profiteert u van het verlaagd btw-tarief van 6%.

Thuisbatterij i.c.m. zonnepanelen

In de ochtend zijn de meeste mensen meestal niet thuis. Daarom genereren zonnepanelen meer energie dan we kunnen gebruiken. Een thuisbatterij slaat die overtollige stroom op, zodat je ook ’s nachts en ’s avonds gratis energie kunt krijgen.

  1. De omvormer van de thuisbatterij meet hoeveel energie wordt opgewekt en nodig is: Je hebt slechts 1 tot 2 kilowattuur stroom nodig voor apparaten zoals een koelkast of een modem, maar op een zonnige dag kunnen zonnepanelen gemakkelijk 5 tot 7 kilowattuur produceren. De omvormer bepaalt de hoeveelheid stroom die uw zonnepanelen opwekken en hoeveel echt nodig is.
  2. De thuisbatterij krijgt dagelijks stroom van zonnepanelen: De overtollige energie die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt door de omvormer doorgegeven aan de thuisbatterij. Als gevolg hiervan krijgt het de hele dag gratis stroom. De capaciteit van een dergelijke batterij bepaalt de hoeveelheid stroom die het kan opslaan.
  3. Je kunt gratis groene stroom gebruiken zowel overdag als in de nacht: Begin je altijd ’s avonds te koken? Of gebruik je je droogmachine of wasmachine? Dan gebruik je de groene stroom die je zonnepanelen genereren in de batterij van je huis. Het is niet raadzaam om elektriciteit van het net te halen voordat de batterij volledig leeg is.
  4. De thuisbatterij maakt ’s nachts en ’s avonds goedkope energie op: Een thuisbatterij maakt niet alleen gebruik van de energie die wordt opgewekt door zonnepanelen. Je kunt de batterij ook ’s nachts en ’s avonds opladen met goedkope lokale elektriciteit. Zo kunt u uw batterij ook gebruiken als de productie van uw zonnepanelen overdag wordt verminderd door slecht weer.

Ik wil een offerte aanvragen.

Slim Energiesysteem

Het optimaliseren van uw zonnepanelen, thuisbatterijsysteem en laadpaal wordt vergemakkelijkt door de wiskundige modellen van ons slimme energiesysteem:

  • Het systeem koopt en verkoopt elektriciteit tegen de beste prijzen door een dynamisch contract te gebruiken.
  • Het verlaagt het capaciteitstarief door pieken van de stroom te verminderen.
  • Het past zich aan uw unieke verbruiksgewoonten aan en stimuleert voortdurend systeemverbeteringen.
  • Weersvoorspellingen worden gebruikt om de efficiëntie van het systeem te maximaliseren.
  • Om de opbrengst te maximaliseren, wordt het elektriciteitsnet versterkt.
  • Door slim samen te werken met uw energiesystemen, kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen.

FAQ thuisbatterij Installateur Puurs-Sint-Amands

Q: Wat doet Kinot Solar Power als thuisbatterij installateur in Puurs-Sint-Amands?

A: Als thuisbatterij installateur in Puurs-Sint-Amands bieden wij deskundige service en installatie van duurzame energieopslag systemen.

Q: In welke regio werken jullie?

A: Kinot Solar Power is actief als thuisbatterij installateur in Antwerpen.

Q: Waarom is het belangrijk om een betrouwbare thuisbatterij installateur regio Puurs-Sint-Amands te kiezen?

A: Een betrouwbare thuisbatterij installateur zorgt voor een goede installatie en optimale prestaties van het systeem.

Q: Wat zijn de voordelen van het gebruik van thuisbatterijen voor duurzame energieoplossingen?

A: Het gebruik van thuisbatterijen maakt het mogelijk om overtollige energie op te slaan en later te gebruiken, waardoor de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd.

Q: Hoe verloopt de installatie van thuisbatterijen bij Kinot Solar Power?

A: Onze ervaren installateurs zorgen voor een professionele installatie van thuisbatterijen, waarbij aandacht wordt besteed aan maximale prestaties en efficiëntie.

Q: Wat is het voordeel van zonnepanelen in combinatie met thuisbatterijen?

A: Het combineren van zonnepanelen met thuisbatterijen zorgt voor een maximale energie-efficiëntie en zelfconsumptie, waardoor de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet wordt verminderd.

Q: Wat zijn de voordelen van duurzame energieopslag systemen?

A: Duurzame energieopslag systemen verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, resulteren in kostenbesparingen en hebben milieubaten.

Q: Biedt Kinot Solar Power persoonlijke service en scherpe prijzen?

A: Ja, wij streven naar persoonlijke service op maat en hanteren scherpe prijzen voor al onze duurzame energieoplossingen.

Q: Welke merken gebruikt Kinot Solar Power voor thuisbatterijen?

A: Bij Kinot Solar Power werken we uitsluitend met A-Merken producten voor betrouwbare thuisbatterijen.

Q: Heeft Kinot Solar Power ervaren thuisbatterij installateurs?

A: Ja, onze thuisbatterij installateurs in Puurs-Sint-Amands beschikken over ruime ervaring en expertise in het installeren van thuisbatterijen.

Q: Biedt Kinot Solar Power uitstekende na-service voor thuisbatterijen?

A: Ja, wij bieden uitstekende na-service, inclusief onderhoud en ondersteuning, om de prestaties en levensduur van de thuisbatterijen te waarborgen.

Q: Waarom kiezen voor Kinot Solar Power als thuisbatterij installateur te Puurs-Sint-Amands?

A: Kinot Solar Power is een deskundige thuisbatterij installateur met jarenlange ervaring en expertise in duurzame energieoplossingen in regio Puurs-Sint-Amands en omgeving.

    Neem contact op

    Naam

    Telefoon

    e-Mail

    Straatnaam + Nr.

    Postcode + Gemeente

    Vertel ons meer over hoe we u kunnen helpen.

    Wij zijn ook werkzaam in:
    Duurzame energie voor een groene toekomst door innovatieve zonne-energie-oplossingen.
    Contact
    Sociale Media
    © 2023 Kinot Solar Power • Onze regio's • Privacy & cookiesWebpartners • RegioWebsites.be
    Kinot Solar Power is a division of Finishing Company BV